Warning: Use of undefined constant PERMALINKS_ENABLED - assumed 'PERMALINKS_ENABLED' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/plugins/voxpress/archive.php on line 81

Warning: Use of undefined constant UBIVOX_HAS_WOOCOMMERCE - assumed 'UBIVOX_HAS_WOOCOMMERCE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/plugins/voxpress/woocommerce.php on line 114
Fremtiden kommer ikke. Den skabes. Af nogen … - Welovestartups
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106

Fremtiden kommer ikke. Den skabes. Af nogen …

I dag kan du blive klogere på WeLoveStartups innovations- og netværksekspert, Næstforkvinden Sussi Bianco fra Konsulenthuset Sussi Bianco.

 Hvad er dine 3 største iværksættersucceser?

I nullerne var jeg i front for Danmarks største erhvervsnetværk for ledere og iværksættere (Morgendagens Heltinder). Det var iblandt mine første helt store projekter. Ansvaret som bestyrelsesformand i både opgangstider og under finanskrisen gav utallige vigtige erfaringer. Herunder at ”non-profit” på sigt er lig ”non-existent”. Netværket blev efter 10 år opløst, trods 1.500 betalende medlemmer, 13 aktive lokalgrupper, 100 frivillige og stor mediesynlighed. Blandt højdepunkterne var at arbejdede sammen med Erhvervsministeriet og andre nationale spillere, og at være med til at udvikle politikker.

Før eventyret i Morgendagens Heltinder var jeg dybt fascineret af tech og generelt nye bevægelser. Det er jeg stadig, men det er ikke ensbetydende med at jeg er det største programmerings-talent. Det fandt jeg frem til, da jeg studerede datalogi og matematik på Aarhus Universitet. Efter den læring opdyrkede jeg min kærlighed til ledelse, formidling og forandringsprocesser. Emnerne er en stor del af mit professionelle liv i dag.
I dag har jeg Konsulenthuset Sussi Bianco, hvor jeg trækker på mine ret forskellige erfaringer. Jeg har her fået dygtige samarbejdspartnere – både professionelle kapaciteter og store organisationer som jeg udvikler koncepter med. Min største succes er nok CareWare Innovation og Iværksætteri som er et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Region Midt, Business Region Aarhus og mit konsulenthus. I 2016 skal jeg for fjerde år i træk lave en nationale konkurrence i velfærdsinnovation. Vi finder de bedste danske velfærdsløsninger og hjælper dem via ekspertnetværk, købere og knowhow godt på vej.

Her mødes IT, teknologi, iværksætteri, innovation, og samfundsudvikling. De nye store bevægelser er forblevet en stor passion, som jeg stadig begejstres over.

Sussi

Hvorfor er du passioneret for iværksættere?

Jeg mener at iværksættere og det entrepreneurielle mindset handler om mennesker og personlig motivation. ”Entrepreneurship enables people to take charge of their own life”. Det handler om vores tillid til, at vi kan ændre vores egen skæbner og om vi tror på at vi kan sætte et aftryk i vores omverden. Fremtiden kommer ikke, nogen skaber den. Det ser jeg som kernen i iværksætteri. Livet kommer ikke af sig selv. Man er nød til at kaste sig ud i det man tror på, det der skaber værdi og som giver mening.

Vi står i dag i en tid med markante omvæltninger drevet af ny teknologi, ændret demografi og mangel på ressourcer. Vi skal som danskere vågne op af døsen, og være akut opmærksomme på hvad der sker. Toget kører, og det er de enkeltpersoner og især de iværksættere der træffer modige valg, som skaber fremtiden. Heldigvis har vi et hav af gode hoveder at trække på.

Hvorfor har du valgt at gå ind i WeLoveStartups bestyrelse?

Jeg er gået ind i WeLoveStartups, fordi jeg tiltrækkes af idéen om at mennesker med erfaring og ressourcer, kan få en nem mulighed for at give deres succes videre: ”pay-it-forward”. Etablerede virksomheder kan her give tilbage til iværksættere, der er på det kritiske tidlige stadie, de erfarne engang selv har gennemgået. WeLoveStartups kloge legater gør det netop nemt.

Første gang jeg hørte om idéen, bredte der sig et bredt smil – og jeg grinede. Jeg tænkte at WeLoveStartups er så bindegalt, at jeg enten skal løbe skrigende væk, eller kaste mig frådende over det. Det blev det sidste, og jeg har ikke fortrudt et sekund siden.

Hvad byder du ind med i WeLoveStartups?

Vi skal være visionære, og skabe en bred bevægelse med afsæt i den virkelighed, som mange iværksættere møder i Danmark. Manglen på kapital i de tidlige stadier er udbredt, når vi sammenligner os med voksende iværksætternationer som Sverige, England og Israel.

Målet i WeLoveStartups er ikke at uddele Legater, men at de iværksætteridéer vi støtter, kommer på markedet! Den gode historie er, at vi allerede ser det ske med vores første tre legatmodtagere: Lix (tidligere UniPegma) og deres seneste millioninvestering, FarmBackups nye lancering og GoPlayDots aftale med undervisningsministeriet.

Men det er ikke nok. Det er blot begyndelsen. I WeLoveStartups, har vi valgt at tage udfordringen om manglende risikovillig kapital op og at udnytte potentialet i kloge penge. Jeg vil gerne invitere alle der tror på at vi kan løfte i flok til at involvere sig, og tage del i ansvaret for fremtidens Danmark. Der er skåltaler nok om hvor vigtigt iværksætteri er. Bliv medlem i WeLoveStartups, og medvirk til at vi fremover bliver verdens bedste land til at støtte nytænkende iværksættere – i praksis.

Recommended Posts