Warning: Use of undefined constant PERMALINKS_ENABLED - assumed 'PERMALINKS_ENABLED' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/plugins/voxpress/archive.php on line 81

Warning: Use of undefined constant UBIVOX_HAS_WOOCOMMERCE - assumed 'UBIVOX_HAS_WOOCOMMERCE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/plugins/voxpress/woocommerce.php on line 114

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Skrotet uddannelse for at fløjte på vej til arbejde! - Welovestartups
Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/welovestartups.dk/public_html/wp-content/plugins/eu-cookie-law/class-frontend.php on line 106

Skrotet uddannelse for at fløjte på vej til arbejde!

I dag kan du blive klogere på WeLoveStartups direktør og founder, Jakob Breddam. Kandidat i økonomistyring der lærte at uddannelse ikke altid er vejen frem. Ligegyldigt hvad staten påstår.

Hvad er dine 3 største iværksættersucceser?

Det hele startede i børnehaven, hvor jeg tidligt indså at jeg ikke ville være brandmand. Jeg ville være iværksætter! Skabe noget nyt til gavn for andre og samtidigt leve et liv hvor alle dage byder på nye udfordringer, og ansvaret altid peger i én retning. Det har ledt mig ned af en lidt kringlet vej, til det meget alternative iværksætterkoncept WeLoveStartups er, men det går i et med mig og det er de værdier jeg holder i hjertet.

Så i WeLoveStartups ånden vil jeg hellere fokusere på de interne succeser og iværksættere jeg har hjulpet indtil nu. For omkrig et halvt år siden uddelte vi de første legater ud, det blev til tre styk, og modtagerne var som i nok ved (hvis i har fulgt lidt med på sociale medier) GoPlayDot, Lix.tech (tidligere UNIPEGMA) og FarmBackup.

GoPlayDot har nu en samarbejdsaftale på plads med undervisningsministeriet, og har været ude på adskellige ”play dates” med forskellige institutioner og firmaer. Lix skyder fremad, og har for en lille måneds tid siden landet investeringer i millionklassen samt et samarbejdet med et stort forlag i USA. FarmBackup har netop lanceret deres koncept, og har allerede 170 landbrug i folden og planer om at udvide konceptet internationalt.

At se hvad legatmodtagerne har opnået på så kort tid, er mit daglige lykkefix, og er til dato min største personlige succes. At være med til at give fremtidens iværksætterstjerner den opstartsgnist de har behov for, og klart fortjener, er intet mindre end herligt. I det hele taget repræsenterer WeLoveStartups nok alle mine største succeser. Det har været en lang rejse, at vise Danmark at vi kan skabe noget globalt, højinnovativt og smukt, hvis vi går sammen om det, og det stopper ikke der! Vi har mange jern i ilden, og der skal snart uddeles legater igen og denne gang gør vi det med maner (læs mere om det senere på måneden).

Jakob

Hvorfor er du passioneret for iværksættere?

Iværksættere er fantastisk stædige individer. Selv når familien begynder at tvivle, bankerne ryster på hovedet og ”friends & fools” kontiene er tømte, knokler de passioneret videre. De gør det ikke for cool cash, de gør det, fordi de stræber efter at ændre status quo til noget nyt, inspirerende og bedre, et mindset og en mission som jeg og WeloveStartups deler, og som man kun kan beundre og blive inspireret af.

Hvorfor har du valgt at skabe WeLoveStartups?

Fordi jeg drømmer om, at skabe de perfekte vilkår for de ildsjæle der skaber fremtidens Danmark. Der er behov for bedre rammer, og jeg vil ikke affinde mig med at bankerne ikke tør, og at staten igen mindsker fokus på iværksætteri, selvom det åbenlyst er vejen frem. For blot få dage siden er der fremlagt et nyt finanslovsforslag, der kraftigt skærer i støtten til flere fremragende iværksætterinitiativer. Vi kan og skal ikke forvente, at staten bærer os i den rigtige retning. Vi skal derimod gå sammen i hele samfundet om at skabe fremtiden. Det er i bund og grund det WeLoveStartups handler om. Pay-it forward bevægelsen der skaber noget, vi sammen kan være stolte af.

Hvad byder du ind med i WeLoveStartups?

Jeg har iværksætterstædigheden dybt i mig. Intet kan slå mig ud af kurs, og jeg brænder så passioneret for iværksætteri, at jeg nærmest vil ofre mig selv for det. Samtidigt med det adskiller jeg mig måske fra mange iværksættere, ved at have stort fokus på struktur og detaljer.

Det anvender jeg, når jeg skal bevare overblikket over de mange WeLoveStartups ambassadørers evner, og i det hele taget skabe overblik over de utroligt mange interessenter der heldigvis er i iværksætteri i Danmark. Så trods alt har mine strukturfokuserede økonomistudier nok ikke været helt spildt, selvom jeg ikke kan anbefale andre at uddanne sig til iværksætter. En sidste vigtig erfaring jeg har gjort mig, er nemlig at iværksætteri ikke skal være perfekt, og at man ikke skal have den perfekte idé fra start.

Man skal eksekvere! Det er det vi opfordrer til med WeLoveStartups. Tag del i bevægelsen og skab fremtidens Danmark.

Recommended Posts